שלום וברכה,
בתיבת הילוכים "כפולת מצמדים" (זה השם הרשמי של גיר רובוטי) לא אמורות להיות יותר רעידות מאשר בתיבת הילוכים רגילה.
עם זאת, וליתר ביטחון – מוזמן להיבדק אצלנו לפני תום תקופת האחריות.
לשירותך תמיד,
הילוך שישי יונדאי 6306*
שאלה:
- תחום: ייעוץ לרכב
התחממות הגיר ברכב
בפקקים ארוכים (כמו שהיה לפני כחודש וחצי ואתמול בערב בכביש 1 באזור מחלף הראל) הטמפ' של השמן עולה לקצה הסקלה ואף התרעה לעצור את הרכב (לצערי, בתנאי הדרך ששררו אתמול לא היה סיכוי לעצור את הרכב בצד בביטחה).
במקרה הקודם (לפני כחודש וחצי ) פניתי אליכם ליעוץ והצעתם לי שנדרש שהרגל תהיה על דוושת הבלם או הגז ולא לתת לרכב ל"גלוש" . זה מה שעשיתי אתמול בערב.
כמי שרכש את הרכב אצלכם ועובר טיפולים סדורים (לאחרונה טיפול 75000) אני מאוד מודאג מהתופיה הנ"ל מה עוד ששמעתי שהתופעה הנ"ל נובעת מחיבור מנוע הטורבו 1.6 לגיר הרובוטי היא "בעייתית", בלשון המעטה בדגם הנ"ל.
הרכב נמצא במסגרת האחריות עד פברואר 23 (יש הארכה של החברה לעוד שלושה חודשים). אני מודאג שאני עלול למצוא את עצמי עם בעיית גיר אוטומטי חמורה אחרי תום תקופת האחריות.
אשמח לשמוע דעתכם המקצועית בנושא
תשובה: