סוללות לרכב החשמלי – איך לשמור עליהן לאורך זמן?

ערכת הסוללות היא מרכיב מרכזי וחיוני לרכב החשמלי, וסוללה "בריאה" מבטיחה ביצועים טובים יותר וחווית נהיגה משובחת לאורך זמן , ולכן חשוב לשמור על התקינות שלה.

רכבים חשמליים בדרך כלל דורשים פחות תחזוקה בהשוואה לרכבי בנזין ("בעירה פנימית" אם להיות רשמיים). עם זאת, יש צורך בבדיקות ותחזוקה שוטפות כדי להבטיח את אורך החיים והביצועים המיטביים של מכונית חשמלית.

טיפים חשובים לשמירה על תקינות הסוללות לרכב החשמלי

במרכז השירות של הילוך שישי ראשון לציון פועלת מעבדת הסוללות המרכזית לרכבים חשמליים של רכבי יונדאי, מיצובישי ואורה. צוות המעבדה משתף כאן כמה טיפים חשובים לשמירה על הסוללה ברכב חשמלי:

סוללות לרכב חשמלי – צעד ראשון: לטעון באופן אופטימלי

• חשוב להשתמש בציוד הטעינה המומלץ על ידי היצרן ולפעול על פי השלבים המוסברים.
• להישאר באמצע: המומחים שלנו ממליצים לשמור על מצב הטעינה של הסוללה (SoC) בין 20% ל-80% לשימוש יומיומי. מומלץ להימנע מטעינה תכופה של הסוללה עד ל-100% או להפך – משימוש בסוללה עד הטיפה האחרונה וירידה ל-0%.
• לטעון בזמן: בחלק מהדגמים ניתן להיעזר בתכונת "טעינה מתוזמנת", כדי לטעון את הסוללה בשעות בהן אין עומס על רשת החשמל הביתית, ובעתיד גם להגדיר טעינה בשעות בהן מחיר החשמל זול יותר.

סוללות לרכב חשמלי – צעד שני: לאמץ הרגלי "נהיגה חשמלית"

• רכב חשמלי שונה מרכב המונע בבנזין, גם בצורת הנהיגה. ההמלצה שלנו: לתרגל האצה והאטה חלקה כדי להפחית עומס מיותר על הסוללה ולהגביר את היעילות האנרגטית.
• בלימה רגנרטיבית היא דרך נהדרת להפוך האטה ובלימה לאנרגיה שנאגרת בסוללה, ובכך להרחיב את טווח הנסיעה.
• מהירות גבוהה עלולה לרוקן את הסוללה באופן מהיר עוד יותר. מומלץ לנסוע במהירות מתונה ויציבה, לאורך זמן.
• להישאר "קול": טמפרטורות קיצוניות עלולות לפגוע בסוללה, לכן כדאי לפעול בשתי דרכים: לוודא שמערכת הניהול התרמית של הרכב פועלת כראוי. ושנית, להשתדל להימנע מחנייה ארוכה במיוחד בתנאים של חום קיצוני (או קור קיצוני) לתקופות ממושכות.

סוללות לרכב חשמלי – צעד שלישי: תחזוקה שוטפת

• חשוב להיצמד ללוח הטיפולים של היצרן, ולטפל במוסך מורשה. טיפול שגרתי כולל, לרוב, בדיקה והחלפה של מסננים, נוזלים וצמיגים.
• לחץ זה טוב – בצמיגים. צמיגים שאינם מנופחים הופכים את הנסיעה (ואת הבלימה) לקשות יותר ויעילות פחות. לכן חשוב לוודא שלחץ האוויר בצמיגים תואם את המלצות היצרן, וכמובן לבדוק שהצמיגים תקינים ולא שחוקים.
• מומלץ לבדוק ולנקות את יציאת הטעינה באופן קבוע כדי להבטיח חיבורים תקינים ולמנוע מכל פסולת להפריע לתהליך הטעינה.

סוללות ברכב חשמלי – צעד רביעי: עדכוני תוכנה

• להקפיד לעקוב אחרי עדכוני התוכנה האחרונים שמסופקים על ידי היצרן. עדכונים אלה כוללים לעתים קרובות שיפורים ואופטימיזציה עבור ביצועי הסוללה, יעילות אנרגטית ופונקציונליות כללית של הרכב.

סוללות ברכב חשמלי – צעד חמישי (ואחרון): לחנך את עצמך

• ספר הרכב הוא מדריך חשוב לנהגים במכונית חשמלית. גם (ואולי דווקא) אם אתה או את נוהגים כבר שנים ארוכות ורגיל למנוע הבנזין, לרכב חשמלי יש תכונות שונות וכדאי מאוד להכיר טוב יותר את המכונית ואת הייחוד של מנוע חשמלי לחלוטין.

במכוניות – כמו ברפואה – לטיפול שגרתי ומונע יש יתרונות רבים על פני הזנחה. העצות שניתנו כאן, על ידי מומחי השירות והמכונאות של הילוך שישי יוכלו לסייע בשמירת החוויה הייחודית של הנסיעה במכונית, וכן בהגנה על הרכב מפני ירידת מחירים עתידית.
ועוד דבר אחרון לפני סיום: לכל מכונית חשמלית יש מאפיינים וצרכים משלה. לכן חשוב לזכור לעיין במדריך הרכב שלך.
יש לך שאלות נוספות או לבטים בנוגע לרכב חשמלי? הצוות המקצועי במרכז השירות של הילוך שישי ישמח לענות על כל שאלה.

 

השארת תגובה

מעוניינים שנחזור אליכם?
השאירו פנייה

שירות ומכירה 6306*

שעות פעילות
ראשון – חמישי: 7:30-16:30 | שישי: 7:30-13:00

מאמרים אחרונים שעלו

עקבו אחרינו

כלי נגישות