בנוסף לחוויית נסיעה נעימה, שמירה על ניקיון הרכב מסייעת לשמור גם על ערכו. בין אם אתם מכורים לניקיון או לא – ריכזנו עבורכם את הסיבות לכל מה שצריך לדעת ניקיון הרכב, טיפים, מתי ואיך לנקות את המכונית?
בין אם אתם אובססיביים לניקיון ובין אם אתם ההפך גמור, חשוב שתדעו שההרגלים שלכם לכאן ולכאן יכולים לגרום לנזק לרכב שלכם בטווח הרחוק. גם ניקיון מוגזם ועודף עלול להזיק ולגרום לשחיקה ונזק לצבע הרכב. ניקיון בסיסי בתדירות תקינה לרוב נע בין אחת לחודש עד חודשיים.
ניקיון הרכב – מכון שטיפה או ניקיון עצמאי?
לרוב ניקיון הרכב במכון שטיפה מקצועי יוכל לספק תוצאה טובה יותר מהסיבה הפשוטה שבמכון מנקים את הרכב גם מבפנים תוך שטיפת השטיחים, שאיבת הריפוד ושימוש בחומרים ייעודים לניקוי הרכב. ניקוי הרכב באופן עצמאי יכול להיות מועיל גם כל עוד שומרים על מספר כללים.
איך שוטפים רכב לבד?
כלים נדרשים – דלי, ספוג, מטליות, שמפו לרכב או סבון רב עדין (לא סבון כלים).
שטיפה ראשונית באמצעות דלי מים. אם עושים זאת בצינור אז דקה אחת של שטיפה תספיק.
באמצעות ספוג מסבנים את כל חלקי הרכב, היכן שיש לכלוך עקשן להתעכב עם הרטבה למספר שניות באמצעות הספוג עד להסרה. לא להשתמש בסקוץ’ ניקוי קשה או מברשות כיוון שהם עלולים לגרום לשריטות.
לאחר סיבון שוטפים את הרכב עם 2-3 דליי מים.
באמצעות מטליות כותנה או מגבות רחצה ישנות מנגבים את הרכב.
ניקיון פנימי
ציוד נדרש – שואב אבק, שמפו לריפוד, מטליות, דלי מים, ספריי לניקוי הרכב.
להוציא את שטיחוני הרכב, מנערים ושוטפים אותם באמצעות דלי, ברז או צינור. מניחים לייבוש.
מרוקנים פחי אשפה של הרכב וכל פסולת שנמצאת.
אם יש כתמים על הריפוד לשאוב ולנקות אותם על פי הצורך. יהיו כתמים שלא תצליחו להסיר כתוצאה מהתקבעות לאחר חשיפה לשמש. ניתן לנסות להסיר באמצעות מים וסבון או סבון מיוחד לרכב. לאחר מכן להשאיר את המושב לאוורור עם חלונות פתוחים!
את הריפוד יש לשאוב באמצעות שואב אבק.
הקפידו לא להשאיר שאריות מזון, כוסות קפה ואף ריחנים לרכב שכן פעמים רבות הם המקור לריחות רעים כתוצאה מהצטברות בקטריות.
אולי יעניין אותך גם:
לסיכום,
ניקיון פנימי וחיצוני לרכב חיוני מאוד על מנת לשמור על ערך הרכב וכן על נסיעה נעימה. הקפידו לא לאגור זבל, עיתונים, שאריות מזון ובמידה ויש כתמים – לנקות אותם ישר שלא יתקבעו. הקפדה על ניקיון קבוע לרכב יוכל לסייע לכם לשמור ערכו.